Skip to main content
home-page
Deel op facebook
home-page
Deel op facebook
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Participatie: samen kiezen we voor meer groen!

Kleine onthardingen van de openbare ruimte? Daar willen we met deze bevraging op inzetten! Want meerdere kleine ingrepen kunnen een grote impact hebben op de leefomgeving. Geef vanaf 30 mei je voorstel voor ontharding door via Zemst aan Zet. 

Meer groen zorgt voor verkoeling, minder wateroverlast, een betere luchtkwaliteit en een grotere biodiversiteit. Daar willen we op inzetten met de nieuwe bevraging over ontharding. Voor we aan de slag gaan, horen we graag jouw suggesties! Heb jij een idee om een stukje openbaar domein om te toveren tot een groene oase? Laat het ons zeker weten.

Vanaf maandag 30 mei tot en met woensdag 22 juni kan je via het participatieplatform Zemst aan Zet een suggestie doen. Denk dus al eens na over jouw voorstel. We denken aan bijvoorbeeld de aanleg van een tegeltuintje, een stukje verharding wegnemen om plaats te maken voor een boom of een haag … Kortom: alles wat het straatbeeld kan vergroenen.

Vervolgens zullen de gemeentelijke diensten alle reacties evalueren en aftoetsen aan een aantal criteria. Het resultaat van de bevraging maken we bekend op 12 juli. De uitvoering van één project zal al plaatsvinden in het najaar van 2022. De andere voorstellen worden later aangepakt.

Doe mee en misschien voeren we jouw voorstel wel effectief uit!

Deel op facebook