Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Spelregels

Ontdek de verschillende fases van het project, en de spelregels die we toepassen!

Fase 1: dien je voorstel in (30 mei 2022 – 22 juni 2022)

Vertel ons welk idee jij hebt om een stukje openbaar domein groener te maken. Let wel: deze bevraging gaat niet over de ontharding van een volledige straat.

Fase 2: screening en selectie (22 juni 2022 – 30 augustus 2022)

Een gemeentelijke werkgroep analyseert samen met het college van burgemeester en schepenen de haalbaarheid van elk voorstel.

Fase 3: bekendmaking goedgekeurde voorstellen (30 augustus 2022)

Fase 4: realisatie van de voorstellen

De uitvoering van één project zal al plaatsvinden in het najaar van 2022. De andere voorstellen worden later aangepakt.

Concrete spelregels

Hoe werkt het platform?

Iedereen kan een bijdrage leveren op het platform, na registratie. Hoe we met jouw data omgaan, lees je in het privacystatement.

Je registreert je aan de hand van een uniek e-mailadres en enkele profielgegevens. Na registratie ontvang je een e-mail om je profiel te bevestigen. In deze e-mail klik je op de bevestigingslink.

Vanaf dan kun je een bijdrage indienen en reageren op bijdragen van anderen.

Hoe dien ik een bijdrage in?

Alle nieuw ingegeven bijdragen worden voor publicatie getoetst aan de regels door één van onze moderatoren. Daardoor zal jouw bijdrage nooit meteen verschijnen. Bijdragen die niet aan de regels voldoen, worden niet gepubliceerd, tenzij we ze kunnen bijsturen.

Als indiener van een bijdrage krijg je een bericht van de moderator wanneer je bijdrage wordt gepubliceerd of verwijderd. Als een bijdrage wordt verwijderd, kan dezelfde persoon een nieuwe bijdrage indienen die wel aan de regels voldoet.

Gebruikers die bij herhaling de regels negeren, kunnen geblokkeerd worden door de moderatoren zodat ze geen bijdragen meer kunnen leveren.

Wat zijn de spelregels?

  • In dit participatieproject staat het thema ‘meer groen in Zemst’ centraal. Bijdragen die geen betrekking hebben op dit thema kunnen door de moderatoren geweigerd worden.
  • Bijdragen die bestempeld worden als racistisch, haatdragend, beledigend, kwetsend,… worden verwijderd door de moderatoren.
  • Bijdragen die gericht zijn op personen (bv. persoonlijk gerichte antwoorden of commentaren) worden verwijderd door de moderatoren.
  • We wensen een constructief debat. De moderatoren kunnen bijdragen verwijderen waarin grove of beledigende taal gebruikt wordt.
  • We houden het project transparant en eerlijk. Gebruikers die willen meewerken met valse of misleidende profielen (er is geen aannemelijke voornaam of naam ingegeven (bijv. X7zg3 of Darth Vader)) worden verwijderd door de moderatoren.
  • Breng zelf iets in. De inhoud van bijdragen die auteursrechtelijk beschermd zijn, kunnen worden verwijderd door de moderatoren.
  • Bijdragen moeten geformuleerd worden in het Nederlands.
  • Bijdragen die beschouwd kunnen worden als (verdoken) reclameboodschappen, die links naar andere websites bevatten (die niets met de vragen te maken hebben) of die beschouwd kunnen worden als spam, worden verwijderd door de moderatoren.