Actieplan bankjes: waar willen we naartoe?

Zemst telt op dit moment al meer dan 100 banken. Die bieden heel wat mogelijkheden om even halt te houden onderweg in onze mooie gemeente.

Ongetwijfeld zijn er ook plaatsen waar er geen bank staat, maar er wel een gewenst is omdat er veel passage is of omdat je er van een prachtig uitzicht kan genieten. Anderzijds staan er wellicht banken die beter gedraaid zouden worden naar een andere richting, of gewone zitbanken die beter zouden omgevormd worden tot bijvoorbeeld een picknickbank.

Kortom, we willen onze banken zo goed mogelijk verspreiden in onze mooie gemeente en ze aanpassen aan de verwachtingen van de gebruikers.

Jouw mening is cruciaal!

Daarom vragen we je om ons te laten weten waar je favoriete bank staat (en waarom) en / of aan welke bank je iets zou willen veranderen (bv. richting wijzigen, ander soort bank plaatsen ...). Na afloop van deze fase maken we op basis van een aantal criteria een evaluatie van alle reacties. Hoe we dat net doen ontdek je in de spelregels.

Vervolgens doen we opnieuw een beroep op jou!

In een tweede fase mag je stemmen op je favoriete actie uit de aangeboden lijst. Uiteindelijk worden de 6 acties met het meeste aantal stemmen effectief uitgevoerd, tesamen met 4 acties die het bestuur zal selecteren.

Concreet betekent dit dat we uiteindelijk 10 nieuwe banken zullen plaatsen en / of bestaande banken zullen aanpassen naar jullie wensen!