Geef je voorstel voor een nieuw hondenpoepvuilbakje

Eerder al organiseerden we via dit platform een bevraging over bijkomende zitbanken en over een locatie voor een frituur in Laar. Nog tot en met donderdag 20 januari 2022 kun je locaties voorstellen om een nieuw hondenpoepvuilbakje te plaatsen. Op basis van een aantal criteria zullen we de reacties evalueren. Indien er meer dan vijf locaties overblijven, organiseren we in februari een stemmingsronde via dit platform. Op de vijf locaties met de meeste stemmen wordt in het voorjaar een nieuw hondenpoepvuilbakje geplaatst.

Waarom hondenpoepvuilbakjes?

Wist je dat je een vol hondenpoepzakje niet in een gewone straatvuilbak mag deponeren omdat het geurhinder brengt en ongedierte aantrekt? En het zomaar in de struiken of elders op het openbaar domein achterlaten is zeker geen goed idee. Maar je wandeling verderzetten met een vol hondenpoepzakje in de hand is ook niet zo aangenaam… Daarom werden in Zemst al tien hondenpoepvuilbakjes geplaatst op verschillende locaties. We laten jou beslissen om er nog vijf toe te voegen op de meest interessante plaatsen.

De hondenpoepvuilbakjes zijn ontworpen met een afsluitklep voor de hygiëne en zijn enkel bedoeld voor hondenpoepzakjes, niet voor ander afval. De oudere versies hebben een gele kleur; de nieuwe zijn rood en dragen een hondensymbool.

En nu… voorstellen indienen!