Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Persbericht 17.12.2021

Gemeente Zemst start bevraging over hondenpoepvuilbakjes

Van maandag 20 december 2021 tot en met donderdag 20 januari 2022 kun je locaties voor bijkomende hondenpoepvuilbakjes voorstellen aan gemeente Zemst. Deze bevraging verloopt via het participatieplatform ‘Zemst aan Zet’ dat eerder o.a. ingezet werd voor bijkomende (zit)banken. In het voorjaar zullen nieuwe hondenpoepvuilbakjes geplaatst worden op die 5 locaties waar de meeste stemmen voor worden uitgebracht.

De online bevraging loopt van maandag 20 december 2021, 12 uur tot en met donderdag 20 januari 2022 via www.zemst.be/hondenpoepvuilbakjes. Na registratie kunnen inwoners voorstellen op welke plaats er een bijkomend hondenpoepvuilbakje zou moeten komen.

Eens de periode voor het indienen van voorstellen verstreken is, evalueert de gemeente de voorstellen. Indien er meer dan vijf locaties overblijven, volgt er in februari een stemmingsronde via hetzelfde platform. In het voorjaar zal op de vijf locaties met de meeste stemmen een nieuw hondenpoepvuilbakje geplaatst worden.

Waarom hondenpoepvuilbakjes?

Een vol hondenpoepzakje hoort niet thuis in een gewone straatvuilbak want dat brengt geurhinder en trekt ongedierte aan. Het zomaar in de struiken of elders op het openbaar domein achterlaten is zeker geen goed idee. En een wandeling verderzetten met een vol hondenpoepzakje in de hand is ook niet aangenaam dus vandaar hondenpoepvuilbakjes. Die zijn ontworpen met een afsluitklep voor de hygiëne en zijn enkel bedoeld voor hondenpoepzakjes, niet voor ander afval. De oudere versies hebben een gele kleur; de nieuwe zijn rood en dragen een hondensymbool.

 

Wie meer info wil, kan terecht bij

Veerle GEERINCKX | burgemeester
Gsm 0479 36 09 14 | e-mail: veerle.geerinckx@zemst.be

Gemeente Zemst
De Griet 1, 1980 Zemst
T 015 61 88 90

Deel op facebook
[MISSING STATIC] entries_show_cta_can_share_insta