Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Persbericht 15-02-2022

Gemeente Zemst laat inwoners stemmen over locaties nieuwe hondenpoepvuilbakjes

Vanaf dinsdag 15 februari 2022 kunnen Zemstenaars stemmen op hun favoriete locaties voor een bijkomend hondenpoepvuilbakje. Uit de 159 voorstellen die in januari 2022 ingediend werden, werden er 15 geselecteerd waarop gestemd kan worden. Uiteindelijk wordt op de 6 locaties die de meeste stemmen krijgen, een nieuw hondenpoepvuilbakje geplaatst.

Niet minder dan 159 voorstellen

Van maandag 20 december 2021 tot en met donderdag 20 januari 2022 konden inwoners van Zemst een locatie voorstellen voor bijkomende hondenpoepvuilbakjes. Er werden niet minder dan 159 voorstellen geregistreerd.

Burgemeester Veerle Geerinckx is tevreden: ’Wat een succes! Net als bij de vorige bevraging via ons participatieplatform Zemst aan Zet (over bijkomende zitbanken) kregen we een hele hoge respons. Dat geeft aan dat onze inwoners die vorm van inspraak ter harte nemen en dat maakt me gelukkig. Dat we met dit soort bevragingen op korte termijn effectief resultaat zien op het terrein maakt het des te interessanter.’

Stemmingsronde

Op basis van enkele criteria werd de lijst van 159 voorstellen gereduceerd tot 15 locaties waarop vanaf dinsdag 15 februari kan gestemd worden via www.zemst.be/hondenpoepvuilbakjes. Stemmen kan tot en met 28 februari 2022. Daarna zullen de hondenpoepvuilbakjes op korte termijn geplaatst worden.

Schepen van milieu Joeri Van den Brande licht toe: ‘Hondenpoep is uiteraard niet hygiënisch en kan zelfs een risico vormen voor de gezondheid. Het is belangrijk dat de omgeving waar honden worden uitgelaten proper blijft. We willen de plichtsbewuste hondeneigenaar die de poep van zijn hond opruimt ook de kans geven om die ergens afgesloten (om hinder te vermijden) te deponeren. In de selectie van locaties werd o.a. rekening gehouden met de nabijheid van andere hondenpoepvuilbakjes en de bereikbaarheid om ze te kunnen ledigen en reinigen.’

 

Wie meer info wil, kan terecht bij

Veerle GEERINCKX | burgemeester
Gsm 0479 36 09 14 | e-mail: veerle.geerinckx@zemst.be

Joeri VAN DEN BRANDE| schepen van milieu en onderwijs
Gsm 0486 86 91 09 | e-mail: joeri.vandenbrande@zemst.be

Gemeente Zemst
De Griet 1, 1980 Zemst
T 015 61 88 90

Deel op facebook
[MISSING STATIC] entries_show_cta_can_share_insta