Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Samen richten we vier plekjes aan het water in. We ontvingen 28 concrete voorstellen en meer dan 100 reacties daarop! Ontdek ze allemaal.

28
24

Ontdek de ideeën hieronder

Willekeurig Populair Recent
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 28 bijdragen

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

samen praten, samen spelen, samen rusten, samen luisteren, samen zijn
Een fijne en gezellige buurt, waar iedereen zich thuis en veilig voelt. Waar over alles gepraat kan worden, waar samen wordt gespeeld, waar nieuwe vriendschappen ontstaan, waar je kan nadenken, waar je weer op krachten kan komen en waar je gedachten en geluk kan delen. Een gezellig wandelpad, langs een speelberg. Zodat kinderen kunnen spelen terwijl hun ouders wandelen en praten. Onderweg vind je korte boodschappen over verschillend zijn, om het vertellen van verhalen te stimuleren. En perkjes met beschilderde steentjes met gedachten en kleine gelukjes, dat je met iedereen kan delen. Je vindt er ook bankjes, om gezellig samen te zitten en praten. Beschilderd in verschillende huidkleurtinten, sommige bankjes zijn overdekt met plexiglas in dezelfde huidkleurtinten zodat de zon deze mooie diverse kleuren kan mengen. Door de speelberg loopt een tunnel met daarin schilderijtjes van onze diverse samenleving. Over de berg loopt een trap, hangen touwen en klimstenen, die je uitdagen om tot aan de top te geraken. Maar ook een gladde route, voor mensen met een fysieke beperking zodat iedereen op de top geraakt. De speelelementen op en rond de speelberg stimuleren het samen zijn. Bv. een schommel met 3 zitjes aan elkaar, een auto om met 4 te rijden, houten kaders om samen je fantasie huis te bouwen en spelborden op boomstronken zoals OXO of 3 op een rij. Al de verschillende elementen stimuleren de bezoeker, onbewust, om te vertellen en te luisteren, te kijken, te zijn en te spelen.
Stéphanie A.
0 0
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Hondenweide
Momenteel is er in Elewijt geen enkele mogelijkheid voor honden om los te lopen, achter de school zijn heel wat stukken groene weide die zouden kunnen afgebakend worden, en waar dus honden gerust even vrij zouden kunnen rondlopen.
Thomas J.
0 2
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

theater aan 't water
Aan de sluistoren in Weerde splitst de Zenne in twee en maakt de Zenne een ruime bocht. Het eiland waar de sluistoren op steunt, is dringend aan versteviging toe, als men de dijken van dit eiland herstelt zou je er een mooi ellipsvormig podium van kunnen maken voor het publiek die op een soort van atrium aan de overkant in de bocht van de Zenne plaats neemt. In de bocht kunnen dan mensen op ruime trappen plaats nemen. Deze trappen kunnen de start zijn van een kano tochtje op de Zenne. Je vindt dit soort van inrichten aan het water ook terug in Mechelen, Gent en Keulen waarom ook niet in Zemst?
Chris D.
1 1
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Even met jezelf tot rust komen
Een bank met een hoek af. Geschikt voor wandelaars en andere bosbewoners. Een schuilplaats om in je eentje of met je metgezel te genieten van rust en de geluiden van de natuur om je heen.
Dirk A.
0 1
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Samen actief rusten
Een gezamelijke schommel waar er met meerdere kan plaatsgenomen worden. Het is een plaats om tot rust en tot elkaar te komen vanwege de opzet. Men kijkt elkaar aan terwijl men plaatsneemt op de schommel. Je blijft dus actief, terwijl je rust en er een interactie ontstaat met de andere schommelaars.
Dirk A.
0 1
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Petanquebaan voor jong en oud , verdient brons noch zilver maar goud !
Eindelijk een sport zonder rellen of geweld, is wat voor elke Zemstenaar telt.
Staf W.
0 0
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Rust-ontspanning-genieten
Aan het kapelletje is er nog een stuk grond van de gemeente. Hier kan een hondeweide, insectenhotel en een natuurlijke bloementuin aangelegd worden, eventueel stukje bos/bomen. Samen met enkele zitbanken en picknicktafels kan deze plaats een rustplaats worden voor fietsers en wandelaars die kunnen genieten van de mooie omgeving, samen met het Kapelletje. Er passeren veel wandel en fietsroutes hier.
Geert C.
0 0
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

reuzenbank
Ik heb zo verschillende reuzenbanken in Piemonte in Italië gezien en vond dat telkens een kleurrijk en opvallend aantrekkingspunt, zowel voor volwassenen als kinderen
Betty P.
0 1
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Loopbrug langs de waterweg
Het is gemaakt van hout en touw met waarschijnlijk stalen anker punten. Uit ervaring weet ik dat kinderen dit heel leuk vInden , ben nl van mijn 6 tot 31 jaar bij de scouts geweest waarvan 5 jaar als groepsleider. Op de foto van Elewijt staan langs de rechter zijde 13 populieren waar het perfect zou tussen passen en op het einde misschien een looppad op houten boomstammen of een zwevend pad met boomstammetjes en touw. Allemaal natuurlijk materiaal behalve de ankers.
Johan V.
2 3
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

hossende honden & babbelende baasjes, hartje (h)ophalen
Sinds wij bijna 3 jaar geleden een hond hebben, maken wij verrassings-gewijs deel uit van een community die we voorheen niet kenden, namelijk de hondenbaasjes en hun honden. Dit zijn best bijzondere contacten die je legt wanneer je iemand anders tegenkomt met zijn of haar hond. Die dieren bewerkstelligen echt een soort van hartelijke en openhartige relaties, waar heel spontane ontmoetingen uit voortkomen. De sociale cohesie wordt hierdoor enorm gestimuleerd. Dieren samen zien spelen maakt een portie gelukshormonen aan, waar je de rest van de dag op kan teren, en dat delen met andere hondenbaasje is megadeugddoend , ervaren wij. Onze honden spelen nu random, maar het zou fijn zijn mochten zij daar een eigen plek voor krijgen. Op die manier hoeven passanten die minder te vinden zijn voor dieren er ook geen last van te hebben. Dus graag zouden wij in Elewijt aan de Barebeek een stukje groen omgetoverd zien in een heuse hondenweide. Om zou het geluksgehalte in onze buurt een boostje te geven :-)
Kris S.
1 0
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Hondenweide
Een stukje hondenweide maken zou wel leuk zijn. Nu is er in Elewijt geen enkele plaats waar je je hond vrij kan laten lopen. Voor naar een hondenweide te gaan moet je momenteel al je auto nemen, het zou wel fijn zijn mocht dit in eigen dorp kunnen.
Heidi J.
0 0
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Wie woont in het bos
Enkele kleine fantasy huisjes die ieders fantasie op hol doen slaan. De huisjes lijken bewoond door mysterieuze bosbewoners; Elfen, kabouters, trollen.... Iedereen vult het zelf verder aan. De huisjes zijn afgesloten en volledig ingericht alsof ze bewoond worden door wezens uit het bos en waardoor de beleving voor iedereen anders is. Het is een plek om even je gedachten te laten wegdwalen en stil te staan dat er buiten ons, wandelaars, ook nog andere 'wezens' in het bos wonen. Dit met een knipoog naar de dieren en de andere levenden die er, vooral 's nachts, ronddwalen.
Dirk A.
0 0
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

SPEEL - ONTSPAN PLEKJE
Er zijn in Zemst-Bos en dat gedeelte van Zemst - Laar weinig speelplekjes voor kids. Een speelplekje gemaakt met natuurlijke materialen zou een fijne afwisseling zijn tijdens het wandelen met kinderen. Daarnaast lijk me een houten ligbank (zie foto) met zicht op het water heerlijk om even te ontspannen.
Lesley D.
0 1
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Groener en socialer
Op het plekje hoe het nu is zie ik heel vaak mensen pauzeren bij een fiets of wandeltocht. Het wordt echt heel vaak gebruikt. Het zou mooi zijn moesten de grijze steentjes vervangen worden door een gezelligere ondergrond, gras, schors, zand,... zonder dat het een modderpoel wordt. Een afscheiding van kastanjehout, levende wilgenhaag, ... zou gezelliger zijn dan de afsluitingen in draad waar je nu naar kijkt. De metalen fietsenrekken zouden kunnen vervangen worden door enkele houten elementen waar je fiets tegen kan gezet worden. Een mooie grote lange of ronde picknicktafels zou zeker regelmatig gebruikt worden, niet met zicht op de straatkant, maar met zicht op het water of de weides. Een bloemenweide in de buurt en een leuk spelelement voor jonge en iets oudere kinderen zouden het helemaal af maken. Eventueel wat plukfruit zoals aalbesjes, frambozen, leifruit,... zouden ook leuk zijn voor de pauzerende voorbijgangers. Niet onbelangrijk: Gezien het echt een stopplekje is tussen veel fietstochten door, is een degelijke grote vuilbak waar liefst ook nog gesorteerd kan worden ook belangrijk. Best goed zichtbaar, maar toch niet vlak bij de zitbanken vanwege de geur en aantrekkingskracht van vb wespen.
Jolien N.
0 1
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Bivakzone
Omdat ik Welcome to my garden wel een leuk initiatief vind maar niet elke trekker zet zijn tent graag op in iemands tuin, daarom het idee om in Zemst een bivakzone te maken. Dat mag goed uitgerust zijn met een kraan met drinkbaar water, een natuurtoilet, een picknicktafel, ... dat zou een mooie aanvulling kunnen zijn op het toeristisch aanbod van onze gemeente jullie mogen zelf bepalen welke plek het meest geschikt is :-) https://www.bivakzone.be/overzichtskaart.html voorbeeld https://www.bivakzone.be/arcadia-muizen.html
Elleen V.
0 2
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

rust aan het water
Anny D.
0 0
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Een uiltje knappen aan het water in een zalige hangmat/hangbank
Wanneer je na een fijne wandeling of heerlijk fietstochtje rustig op deze ligbank/hangbank ligt, vallen je ogen misschien wel eventjes toe en kan je genieten van de natuurgeluiden rondom je, zacht wiegend terwijl je heerlijk ontspant. Idealiter zijn er enkele van deze banken op dit plekje terug te vinden!
An V.
2 4
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Comfortabel rust- en genietplekje
Een comfortabele bank die even rust biedt (Deze banken staan in Clervaux)
Sandra L.
0 0
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Bank van eigen bos
De natuur in de natuur houden en op een creatieve manier even kunnen rusten tijdens een mooie wandeling
Cindy V.
0 1
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

al liggend samen of apart genieten
een comfort bank waar je alleen of met meerdere personen kan op liggen, even genieten van de rust om een dutje te doen of om een boek te lezen. eens iets anders dan een zitbank
Corry P.
0 0
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Graag een baan voor een spelletje "petank", zodat heel de buurt gezellig kan keuvelen bij een glaasje anijsdrank !
Winnen of verliezen is hier niet belangrijk, voor het welbehagen is het daarentegen wel bevorderlijk. De petanquetoeschouwers kan men nog voorzien van een schommelbank; voor dit alles betuigen wij de gemeente nu reeds onze oprechte dank !
G. D.
0 0
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

upcycling
Een afgedankt wijnvat krijgt hier een 2e leven
Nancy P.
0 0
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Picknick speelplek
Een kleine speelplek met speeltuigen helemaal uit hout gemaakt, een blote voetenpad, een gezellige houten tipi om te schuilen voor plotselinge neerslag, een houten picknicktafel en bank om even tot rust te komen en te genieten van de omgeving terwijl de kinderen op hun eigen manier genieten. Een bijenhotel met informatiebord zodat het een leerrijke plek is. Educatief, activerend, ontspannend,... kortom gezelligheid op het mooiste plekje in Elewijt, prachtige zonsondergangen gezien daar... een plekje om te koesteren
Griet V.
2 2
lees meer

Jullie ideeën om de plekjes in te richten

Zonnebank / wegwijzer idyllische bestemmingen
De zon staat daar quasi de hele dag, zou heerlijk zijn om in een lage houten ligstoel/bank wat op te kunnen warmen in de winterzon. Een leuke paal met wegwijzers naar idyllische bestemmingen en hun respectievelijke afstand om bij weg te dromen…
Koen V.
0 1
lees meer
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 28 bijdragen