Skip to main content
home-page
Deel op facebook
home-page
Deel op facebook
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Samen kiezen we voor meer groen

De maanden juli en augustus 2022 waren de droogste zomermaanden sinds de metingen in 1833. De zomers worden alsmaar droger en warmer. Daarom is het meer dan ooit noodzakelijk om het kostbare regenwater zoveel mogelijk op te vangen en te behouden in de bodem. Er moet meer groen in het straatbeeld komen en minder beton.

Meer groen zorgt bovendien voor verkoeling, minder wateroverlast, een betere luchtkwaliteit en een grotere biodiversiteit. Daar wil gemeente Zemst op inzetten samen met haar inwoners. Via het participatieplatform Zemst aan Zet konden zij van 20 mei tot en met 22 juni 2022 een suggestie indienen om een stukje openbaar domein om te toveren tot een groene plek.

Team Openbare Ruimte evalueerde deze voorstellen en in samenspraak met het college van burgemeester en schepenen werd beslist om 3 projectjes op korte termijn uit te voeren. In de herfst zal een extra groenperk aangelegd worden op het kruispunt Rubenslaan en Damstraat. Later zal de ontharding van de Jaak Lemmenslaan aangepakt worden en de aanplanting van bomen op de parking van GBS De Regenboog. Deze laatste 2 projectjes stonden al op de planning.

Deel op facebook