home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Ontdek de twee mogelijke locaties op de kaart

Locatie frituur Zemst-Laar beslist

31-05-2021

Op 25 maart 2021 keurde de Zemstse gemeenteraad het reglement voor frietkraamstaanplaatsen unaniem goed. Dit naar analogie met alle frietkraamstaanplaatsen in de gemeente. Op basis van dit reglement zullen potentiële uitbaters zich kunnen kandidaat stellen. Naast de regels waaraan een frituur moet voldoen, verklaarde de voltallige gemeenteraad zich met deze beslissing ook akkoord met de staanplaats in Zemst-Laar, meer bepaald langsheen de kerk aan de Sint-Bernardusstraat. Hierover kwamen zowel enthousiaste reacties als bezorgde vragen binnen. Daarom besliste het bestuur om de keuze bij de burgers te leggen. Ofwel in de omgeving van de kerk aan de kant van de Sint-Bernardusstraat ofwel op de parking tegenover de schoolsite.

Beide locaties hebben hun voor- en nadelen:

Optie kerkomgeving (kant Sint-Bernardusstraat)

Voordelen:

Centraal gelegen: voetbal, Chiro, café, dorpszaal Goed bereikbaar Parkeerplaatsen in directe omgeving Geen extra verharding nodig

Nadelen:

Inname van een drietal parkeerplaatsen Een ‘frituur-constructie’ naast kerk en begraafplaats Economisch minder zichtbaar dan op de Humbeeksebaan

Optie parking tegenover schoolsite
Voordelen:

Goed bereikbaar Parkeerplaatsen in directe omgeving In de omgeving van bakkerij, WIK, school

Nadelen:

Inname van een drietal parkeerplaatsen Geen verharding, onaangelegd terrein Binnen de zone 30 van de schoolomgeving

Een derde locatie, de zone tussen de bakkerij en WIK, is op termijn ook geschikt voor een economische activiteit maar werd niet voor een losse frituurconstructie aangeboden. Reden hiervan is dat deze ruimte bedoeld is voor de realisatie van lokale handel, inpandig in een duurzaam gebouw en niet in een losse constructie. Een frituurconcessie van 9 jaar hier toestaan, zou de uitvoering van dergelijk project belemmeren.

Bevraging 

De bevraging liep van dinsdag 1 juni 12 uur tot en met zondag 13 juni 2021. Per adres kon 1 stem gegeven worden. Hiertoe werd bij registratie het adres gevraagd. Dit werd bij de evaluatie van de stemmen nauwkeurig gecheckt. Omwonenden van deze locaties werden persoonlijk geïnformeerd over deze bevraging en kregen ook de mogelijkheid om op papier te stemmen. De optie met het meest aantal stemmen werd weerhouden als locatie voor de toekomstige frituur. Kregen beide locaties hetzelfde aantal stemmen, dan lag de beslissing in handen van het College van burgemeester en schepenen.

Resultaat

Het meest aantal stemmen ging naar de parking tegenover gemeentelijke basisschool De Pimpernel. De oproep voor een uitbater wordt binnenkort gelanceerd.

Meer nieuws & activiteiten

Frituur in Zemst-Laar

Samen kozen we de locatie van de nieuwe frituur in Zemst-Laar.

Bekijk de stemming

Locatie frituur Zemst-Laar